От 1999 година "БРАТЯ АТАНАСОВИ" произвежда компост и гъби, като през годините непрекъснато усъвършенства своята рецепта за създаването на все по-качествен компост.

През 2010 брат му Мариян Атанасов завършва специалност "Биотехнологии" в техническият факултет на университет "Проф.д-р.Асен Златаров" , след което създават собствена лаборатория за производство на Мицел.

Това че произвеждаме компост и мицел едновременно ни позволява да наблюдаваме целият процес на гъбопроизводство от началото до края, респективно да коригираме и подобряваме както съставките на субстрата (компост) така и на посадъчния материал (мицел), като постоянно изпробваме нови и различни щамове на култивираната печурка-(Agaricus bisporus) а също така и на гъба кладница-(Pleurotus ostreatus).

Дългогодишният ни опит гъбопроизводството и познанията ни в областта на микробиологията ни помагат да се справим със съвременните проблеми на гъбопроизводителите в България а именно с заболявания като Mycogone, Verticillium, Dactylium, Trichoderma и други, които през последните години измъчват повечето производители в България. Ние помагаме на нашите клиенти с консултации и съвети как да се справят с тези както и с други проблеми в областта на гъбопроизводството.